Äitiys, tuo aiheista kauhein, kuten Antti Holma on todennut. Miksi äitiys on aiheena niin vaikea käsitellä? Miksi äidit syyttelevät toisiaan keskustelupalstoilla? Miksi äitejä yritetään laittaa samaan muottiin? Tätä teemaa ajattelin ruotia. En ole äitiyden asiantuntija eikä minulla ole omia lapsia. Sen sijaan olen ihmisen tunteiden, ajattelun ja käyttäytymisen asiantuntija, josta käsin pohdin asiaa.
0 Comments
Vuoden kohukirja on tituleerattu feministiseksi teokseksi. Voimassa nykypäivän asetelmat on käännetty nurin: naiset satuttavat miehiä ja alistavat nämä valtaansa. Voiko Voimaa kutsua feministiseksi vai onko se salamoita sinkoava kiukkuinen kostofantasia?
Kirjoitin Tiede-lehteen (12/2019) ghostaamisesta eli siitä kun joku jättää selittämättä / lakkaa pitämästä yhteyttä. Tunnettuna terminä ghostaus on ollut vasta vuodesta 2014, mutta toki sitä on varmasti aina tapahtunut. Ghostata voi niin romanttisissa suhteissa, ystävyyssuhteissa kuin työelämässäkin, oho! Luulen artikkelinin olevan pisin suomeksi kirjoitettu tähän mennessä aiheesta. Toivottavasti tutkimus lisääntyy aiheesta, jota kuitenkin moni meistä kohtaa. Tässä tekstinäyte:
"Ensinnäkin on näyttöä siitä, että tietokonevälitteinen viestinä on minäkeskeisempää kuin kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus. Kun ihmiset näkevät toisensa luonnossa, he pitävät toisistaan enemmän ja keksivät runsaammin yhdistäviä tekijöitä kuin viestiessään jonkin laitteen välityksellä. Toiseksi tekstailu, sosiaalinen media ja nettideittailu ovat muuttaneet tapoja pitää yhteyttä ja tavata seurustelukumppaneita. Enää ei tarvita ystävää tai sukulaista parittajaksi. Toiseen saa yhteyden helposti vain ottamalla puhelimen käteen. Sillä onnistuu tarvittaessa myös jättäminen." #lehtijuttujani #tutkimukset |
bloggaaja
Anne Haikola arkisto
June 2023
kategoria
All
|